Szedres túrótorta gabonapehellyel

 

Hozzávalók a tésztához:

15 dkg friss, magozott datolya, 7,5 dkg Nestlé CORN FLAKES gabonapehely, 1 dkg kókuszreszelék

Töltelék:

30 dkg házi túró, 8 dkg darált eritrit, 2 dl habtejszín, 140 ml szeder lekvár

Elkészítés:

A datolyát kézzel szétmarcangoljuk vagy darabosra turmixoljuk és összegyúrjuk a kézzel vagy mozsárban megtört gabonapehellyel. Kókuszreszelékkel vékonyan megszórjuk a kínáló tál alját, hogy könnyű legyen majd felvenni róla a tortaszeletet. Ráhelyezünk egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortagyűrűt, amit előtte kibélelünk sütőpapírral vagy celofánnal (hogy könnyű legyen eltávolítani). A datolyás részt, „tésztát” a kínáló tál alján kanállal egyenletes magasságúra lapítjuk.

A töltelékhez apró szemcsésre daráljuk az eritritet, és 6 dkg-mal, villával áttörtjük a túrót, majd laza mozdulatokkal beleforgatjuk a 2 dkg eritrittel kemény habbá vert tejszínt. Bő felét az alapra tesszük és elsimítjuk. Megkenjük házi szeder lekvárral – aminek az íze jól harmonizál a túróval és szép, élénk a színe is. A maradék túrós tölteléket a tetejére simítjuk. Hűtőben összedermesztjük. A tetejét bogyós gyümölcsökkel díszítjük.

A szeletelésnél vegyük figyelembe a ropogós réteget. El lehet vágni, lefelé nyomva rajta a kést.

 

Hajni sütis könyve – Gluténmentes finomságok

A könyv megrendelhető itt.

Ha érdeklik a kreatív receptek, alternatív megoldások a konyhában, ha szereti a finom süteményeket, akkor szívesen ajánlom figyelmébe sütis könyvemet.
Ha Ön vagy ismerőse lisztérzékeny, laktóz- vagy tejérzékeny és/vagy kerüli a fehér cukor fogyasztását, akkor szintén talál megoldásokat és nyerhet inspirációkat e receptekből.

Közösségi média

Kérdések

Ha kérdésed van a honlapon található anyagokhoz, itt tudod feltenni. 3 napon belül választ fogsz kapni. Az olyan kérdéseket-válaszokat, amelyek közérdekűek, másokat is érdekelhetnek, neved feltüntetése nélkül közzétesszük a honlapon. Mielőtt leírnád, mit szeretnél tudni, nézd át a gyakran ismételt kérdéseket, mert lehet, hogy valaki már hamarabb megkérdezte.


Hozzájárulok, hogy részemre az alternativkonyha.hu hírleveket, információt küldjön.

Hozzájárulok, hogy kérdésem és a rá adott válasz, a nevem feltüntetése nélkül megjelenjen a www.alternativkonyha.hu oldalon

Vélemények

Véleményed fontos számunkra, hogy minél inkább az igényeidhez tudjuk igazítani a szolgáltatásokat. Ha megosztanád véleményedet a honlappal kapcsolatban vagy a receptjeim alapján elkészített süteményekről, akkor töltsd ki az alábbi űrlapot, és kattints a küldés gombra. Köszönjük visszajelzésedet!

Hozzájárulok, hogy részemre az alternativkonyha.hu hírleveket, információt küldjön.

Hozzájárulok, hogy kérdésem és a rá adott válasz, a nevem feltüntetése nélkül megjelenjen a www.alternativkonyha.hu oldalon