Szedres túrótorta gabonapehellyel
Hozzávalók a tésztához:
15 dkg friss, magozott datolya, 7,5 dkg Nestlé CORN FLAKES gabonapehely, 1 dkg kókuszreszelék
Töltelék:
30 dkg házi túró, 8 dkg darált eritrit, 2 dl habtejszín, 140 ml szeder lekvár
Elkészítés:
A datolyát kézzel szétmarcangoljuk vagy darabosra turmixoljuk és összegyúrjuk a kézzel vagy mozsárban megtört gabonapehellyel. Kókuszreszelékkel vékonyan megszórjuk a kínáló tál alját, hogy könnyű legyen majd felvenni róla a tortaszeletet. Ráhelyezünk egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortagyűrűt, amit előtte kibélelünk sütőpapírral vagy celofánnal (hogy könnyű legyen eltávolítani). A datolyás részt, „tésztát” a kínáló tál alján kanállal egyenletes magasságúra lapítjuk.
A töltelékhez apró szemcsésre daráljuk az eritritet, és 6 dkg-mal, villával áttörtjük a túrót, majd laza mozdulatokkal beleforgatjuk a 2 dkg eritrittel kemény habbá vert tejszínt. Bő felét az alapra tesszük és elsimítjuk. Megkenjük házi szeder lekvárral – aminek az íze jól harmonizál a túróval és szép, élénk a színe is. A maradék túrós tölteléket a tetejére simítjuk. Hűtőben összedermesztjük. A tetejét bogyós gyümölcsökkel díszítjük.
A szeletelésnél vegyük figyelembe a ropogós réteget. El lehet vágni, lefelé nyomva rajta a kést.