Cukrász akartam lenni gyerekkoromban, de aztán geográfus-közgazdász lettem. Némi kerülő út után most cukrásznak tanulok, hogy a technológiát fejleszteni tudjam. Hobbiból régóta sütöttem süteményeket, a hagyományos receptek szerint. 2010-ben kezdtem el gluténmentes recepteket kikísérletezni, amikor megtudtam, hogy lisztérzékeny vagyok, és később kiderült, hogy laktózintoleranciám is van. Mindig örültem, ha valami sikerült, aztán rájöttem, hogy a recepteket le kell írni, mert nem mindig a fejlesztés élménye a legfontosabb, hanem az, hogy tudjak enni egy finom süteményt. Egyre gyűltek a receptek. A sütiket nemcsak magam ettem, hanem megkínáltam a környezetemben élőket is – családtagok, barátok, kollégák, néha tanítványok is kóstolták az újabb fejlesztéseket, és véleményezték. Így haladtam az úton: előbb a mentesség volt a lényeg, aztán az, hogy minél több tápanyag kerüljön a süteménybe. Később jöttek a népszerű termékek, amelyeket sokan elfogadnak és fogyasztanak. Aztán előtérbe került a megjelenés is.
Segíteni szeretnék azoknak, akiknek nincs ideje, kedve kísérletezni, hanem többszörösen tesztelt receptek közül válogatnának, melyiket készítsék el otthon, illetve tanácsokat adni, mit és hogyan süssenek, hogy az kímélő és finom is legyen. Ezért adtam ki gluténmentes sütis könyvemet.
Az elmúlt 3 év során számos főzős tréninget tartottam, ahol a főzést-sütést módszerként használtuk csapatépítéshez, munkaerő-piaci kompetenciák fejlesztéséhez, stb., és közben alternatív alapanyagokkal ismerkedtünk. A résztvevőktől sok pozitív visszajelzés érkezett, és egyre többen kérték, hogy csináljak olyan “tanfolyamot”, ahol megismerkedhetnek a gluténmentes konyha alapanyagaival, elsajátíthatják néhány fogás elkészítési módját, és megkóstolhatják ezeket az ételeket. Sokan nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá a mentes főzéshez, sütéshez, vagy nem merik kipróbálni, mert félnek, hogy nem sikerül, nem lesz finom az étel. Őket közös sütésre, főzésre invitálom, hogy megtapasztalhassák, milyen az ételek íze, és, hogy nem is olyan bonyolult elkészíteni.
Az aktuális időpontok és helyszínek a Főzős tréningek menüpontban találhatók.