CORN FLAKES golyó datolyával

 

Hozzávalók:

44 dkg magozott friss datolya, 22 dkg Nestlé CORN FLAKES gabonapehely (gluténmentes)

Elkészítés:

Ha friss datolyát tudtunk vásárolni, akkor kimagozzuk. Ha aszalt, száraz datolyánk van, 3-4 órára langyos vízbe beáztatjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A datolyákat kézzel szétmarcangoljuk. A kukoricapelyhet mozsárban megtörjük, vagy markunk szorításával összezúzzuk. Én ez utóbbi módszerrel készítem mindig. Nem kell porrá törni, maradjanak kisebb darabok, arra tudunk majd ráharapni, attól lesz klassz ropogós. Összegyúrjuk a datolyát és a kukoricapelyhet, majd kb. 4 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle és végül beleforgatjuk egy kis kézzel összezúzott kukoricapehelybe. Máris tálalhatjuk, fogyaszthatjuk, de el is tehetjük a következő 5 napra.

 

Hajni sütis könyve – Gluténmentes finomságok

A könyv megrendelhető itt.

Ha érdeklik a kreatív receptek, alternatív megoldások a konyhában, ha szereti a finom süteményeket, akkor szívesen ajánlom figyelmébe sütis könyvemet.
Ha Ön vagy ismerőse lisztérzékeny, laktóz- vagy tejérzékeny és/vagy kerüli a fehér cukor fogyasztását, akkor szintén talál megoldásokat és nyerhet inspirációkat e receptekből.

Közösségi média

Kérdések

Ha kérdésed van a honlapon található anyagokhoz, itt tudod feltenni. 3 napon belül választ fogsz kapni. Az olyan kérdéseket-válaszokat, amelyek közérdekűek, másokat is érdekelhetnek, neved feltüntetése nélkül közzétesszük a honlapon. Mielőtt leírnád, mit szeretnél tudni, nézd át a gyakran ismételt kérdéseket, mert lehet, hogy valaki már hamarabb megkérdezte.


Hozzájárulok, hogy részemre az alternativkonyha.hu hírleveket, információt küldjön.

Hozzájárulok, hogy kérdésem és a rá adott válasz, a nevem feltüntetése nélkül megjelenjen a www.alternativkonyha.hu oldalon

Vélemények

Véleményed fontos számunkra, hogy minél inkább az igényeidhez tudjuk igazítani a szolgáltatásokat. Ha megosztanád véleményedet a honlappal kapcsolatban vagy a receptjeim alapján elkészített süteményekről, akkor töltsd ki az alábbi űrlapot, és kattints a küldés gombra. Köszönjük visszajelzésedet!

Hozzájárulok, hogy részemre az alternativkonyha.hu hírleveket, információt küldjön.

Hozzájárulok, hogy kérdésem és a rá adott válasz, a nevem feltüntetése nélkül megjelenjen a www.alternativkonyha.hu oldalon