CORN FLAKES golyó datolyával
Hozzávalók:
44 dkg magozott friss datolya, 22 dkg Nestlé CORN FLAKES gabonapehely (gluténmentes)
Elkészítés:
Ha friss datolyát tudtunk vásárolni, akkor kimagozzuk. Ha aszalt, száraz datolyánk van, 3-4 órára langyos vízbe beáztatjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A datolyákat kézzel szétmarcangoljuk. A kukoricapelyhet mozsárban megtörjük, vagy markunk szorításával összezúzzuk. Én ez utóbbi módszerrel készítem mindig. Nem kell porrá törni, maradjanak kisebb darabok, arra tudunk majd ráharapni, attól lesz klassz ropogós. Összegyúrjuk a datolyát és a kukoricapelyhet, majd kb. 4 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle és végül beleforgatjuk egy kis kézzel összezúzott kukoricapehelybe. Máris tálalhatjuk, fogyaszthatjuk, de el is tehetjük a következő 5 napra.