Amarántos linzer csillag
Hozzávalók a világos tésztához:
13 dkg fehér rizsliszt, 12 dkg amaránt liszt, 18 dkg laktózmentes vaj, 3 tojássárgája, 7 dkg barna nád porcukor, 1 vaníliarúd kikapart belseje vagy 1 cs. vaníliás cukor
Hozzávalók a barna tésztához:
13 dkg fehér rizsliszt, 12 dkg amaránt liszt, 18 dkg laktózmentes vaj, 3 tojássárgája, 7 dkg barna nád porcukor, 1 kiskanál fahéj, 2 evőkanál holland kakaó
Krém: 3,25 dl laktózmentes tej, 1 cs. (50 g) csoki pudingpor, 8 dkg laktózmentes vaj, 2 ek. eritrit
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva kb. fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. Ezután lisztezett nyújtólapon 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, linzerszaggatóval kiszaggatjuk. Ha normál nagy szaggatót használunk: 18 db lesz 1 adagból. A sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a csillagokat, és kb. 10-15 percig sütjük 180 oC-on. A kisült tésztákat tálcára szedjük, kihűtjük.
A krémhez pudingot főzünk a tejből és a pudingporból, majd hozzáadjuk cukrot, és amikor kihűlt, beledolgozzuk a vajat is. Előbb fakanállal keverjük, majd a végén elturmixoljuk, szép krémes tölteléket kapunk így.
A krém miatt hűvös helyen vagy hűtőben tároljuk.