Mascarponés pohárkrém
Hozzávalók 4 pohárhoz:
4 marék Nestlé CORN FLAKES gabonapehely (gluténmentes), 2 dl habtejszín, 4 púpos ek. mascarpone, 2 ek. eritrit, 1 ek. holland kakaó (22%), 2 dkg étcsoki
A tejszínből kemény habot verünk az eritrittel, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a mascarponéba, amibe előzetesen belekevertük a kakaót. A poharak aljára szórunk egy réteg gabonapelyhet, majd kis kanállal rámerünk egy sor krémet. Vigyázzunk, hogy ne legyen maszatos a pohár. A közepére tegyük a krémet, és onnan óvatosan toljuk a széle felé. Ezután ismét egy réteg corn flakes jön, majd a krém. A tetejére jó minőségű étcsokit olvasztunk gőz fölött egy fém tálban. Kiskanállal merítjük a folyós csokit, és vékony csíkokat csorgatunk a pohárkrém tetejére. Ha megdermed a csoki, finom ropogós lesz. Ezt érdemes kivárni, de utána lehet tálalni. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.