Tiramisu torta
Hozzávalók a tésztához:
5 tojás, 5 ek. darált eritrit, 5 ek. dióliszt, késhegynyi sütőpor
Krém:
25 dkg mascarpone, 10 dkg darált eritrit, 300 ml habtejszín kemény habbá verve, 10 dkg gluténmentes babapiskóta, kb. 3 dl főzött, kihűtött kávé, a tetejére kakaópor
Elkészítés:
Piskótát készítünk: előbb a tojások sárgáját kikeverjük az eritrittel, sütőporral, majd levegősen beleforgatjuk a diólisztet és a keményre vert tojáshabot. Egy 20 cm átmérőjű tortaformában, vékonyan kiolajozott, kilisztezett sütőpapíron, kb. 15 perc alatt, 180 °C-on tűpróbáig sütjük.
Összekeverjük a mascarponét az eritrittel, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A kihűlt tésztára kenünk egy kevés krémet, amit a kávéba áztatott babapiskótával teljesen befedünk. (Ha annyira beáztatjuk a babapiskótát, hogy nem marad benne kemény rész, akkor pár óra múlva kényelmesen fogyasztható.) Ezután a tetejére halmozzuk a maradék krémet. A tetejét kakaóval szórjuk meg.
Nagyon-nagyon finom sütemény, könnyű, nem édes. Kiváló az ízek harmóniája!