Almás golyó mandulával
Hozzávalók:
3 db (42 dkg) édes alma, 2 db (21 dkg) répa, 20 dkg darált mandula, kb. 1 kiskanál fahéj, 8 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Megmossuk, megpucoljuk az almát, répát, lereszeljük alma-, illetve sajtreszelőn. Hozzákeverjük a fahéjat és összegyúrjuk a mandulával. Kb. fél órát pihentetjük, hogy a mandula feligya a levet. A massza összenyomkodásával golyókat formálunk belőle és kókuszreszelékbe forgatjuk, de lehet darált dióba, mandulába vagy kakaóba is. Ezután tudunk belőle szép gömböket készíteni. Azonnal is fogyasztható, de hűtőbe téve igazi frissítő, cukor-, liszt- és mindenmentes édességet kapunk. Minőségét megőrzi kb. 5 napig, hűtőben tárolva.