Almás rácsos pite

 

Hozzávalók a tésztához:

2 dkg élesztő, 2 kiskanál barna porcukor, langyos víz, 30 dkg Glutenix Alfa-mix liszt, 8 dkg barna nádcukor, 2 ek. tyúkzsír, 2 ek. napraforgó olaj, kevés reszelt citromhéj, langyos víz a gyúráshoz

Töltelék:

1 kg alma, fahéj, reszelt bio citromhéj (1/4 citrom héja), kb. negyed citrom leve, fél rúd vanília vagy fél cs. vaníliás cukor, 2 ek. rizsdara, kevés víz

Elkészítés:

Az élesztőt langyos vízben, 2 kiskanál barna cukorral felfuttatjuk, a hozzávalókat összegyúrjuk. Betakarva, meleg helyen kb. duplájára kelesztjük, majd a nagyobbik részét kinyújtjuk, kivajazott piteformába terítjük. A maradék tésztából pálcikákat sodrunk vagy kinyújtjuk és derelyevágóval vékony csíkokat vágunk - majd az almás töltelék tetejére helyezzük a mellékelt fotó szerint.

Az almát meghámozva kis kockákra vágjuk, kevés vizet öntünk a lábas aljára, a fűszerekkel együtt megpároljuk, néha megkavarva. Ha már puhul az alma, egy kis rizsdarával összefőzzük.

A tésztára darált diót vagy darált lenmagot szórunk és egy kis fahéjat, nádcukrot, majd a párolt almás tölteléket ráhalmozzuk, utána jöhet a rácsozás. Ha nem kell, hogy tojásmentes legyen, a rácsokat megkenhetjük tojással vagy tojássárgájával. Kb. fél óra alatt, 180 °C-on megsütjük.

 

Hajni sütis könyve – Gluténmentes finomságok

A könyv megrendelhető itt.

Ha érdeklik a kreatív receptek, alternatív megoldások a konyhában, ha szereti a finom süteményeket, akkor szívesen ajánlom figyelmébe sütis könyvemet.
Ha Ön vagy ismerőse lisztérzékeny, laktóz- vagy tejérzékeny és/vagy kerüli a fehér cukor fogyasztását, akkor szintén talál megoldásokat és nyerhet inspirációkat e receptekből.

Közösségi média

Kérdések

Ha kérdésed van a honlapon található anyagokhoz, itt tudod feltenni. 3 napon belül választ fogsz kapni. Az olyan kérdéseket-válaszokat, amelyek közérdekűek, másokat is érdekelhetnek, neved feltüntetése nélkül közzétesszük a honlapon. Mielőtt leírnád, mit szeretnél tudni, nézd át a gyakran ismételt kérdéseket, mert lehet, hogy valaki már hamarabb megkérdezte.


Hozzájárulok, hogy részemre az alternativkonyha.hu hírleveket, információt küldjön.

Hozzájárulok, hogy kérdésem és a rá adott válasz, a nevem feltüntetése nélkül megjelenjen a www.alternativkonyha.hu oldalon

Vélemények

Véleményed fontos számunkra, hogy minél inkább az igényeidhez tudjuk igazítani a szolgáltatásokat. Ha megosztanád véleményedet a honlappal kapcsolatban vagy a receptjeim alapján elkészített süteményekről, akkor töltsd ki az alábbi űrlapot, és kattints a küldés gombra. Köszönjük visszajelzésedet!

Hozzájárulok, hogy részemre az alternativkonyha.hu hírleveket, információt küldjön.

Hozzájárulok, hogy kérdésem és a rá adott válasz, a nevem feltüntetése nélkül megjelenjen a www.alternativkonyha.hu oldalon