Szamócás túrótorta
Hozzávalók a tésztához:
8 dkg finomra őrölt lenmag, 14 dkg barna rizsliszt, 14 dkg alpesi jellegű vaj, 2 dkg holland kakaópor, 7 dkg eririt, 1 tojás
Töltelék:
25 dkg túró, 15 dkg laktózmentes tejföl, 10 dkg eritrit, 1 bio citrom reszelt héja, 1 cs. vaníliás cukor, 3 tojás, 5 dkg alpesi jellegű puha vaj, 2,5 dkg fehér rizsliszt
Tetejére:
20 dkg eper, 1 cs. (50g) piros tortazselé
Elkészítés:
A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a tojást, jól összegyúrjuk. Fél órára a hűtőbe tesszük, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Kerekre kinyújtjuk, vajjal kikent piteformába tesszük a tésztát.
A töltelékhez kikeverjük a tojásokat az eritrittel, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vajat, a túrót és a tejfölt, végül a lisztet. Jól kikeverjük a túrós krémet, majd a tésztára öntjük, és előmelegített sütőben, 160 oC-on kb. 60-70 percig sütjük, amíg elkezd pirosodni.
Amikor kihűlt, rátesszük a megmosott gyümölcsöt, amiről felitattuk a vizet. Elkészítjük a tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint, és a torta tetejére öntjük. Fogyasztás előtt hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára. Ha áthűl, nagyon finom.